2023-03-22Dia Mundial de l'Aigua

Dia Mundial de l'Aigua

Cada any, el Dia Mundial de l’Aigua se celebra el 22 de març amb la finalitat de centrar l’atenció en la importància de l’aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics.

Aquest any, la campanya a escala internacional té com a lema “Accelerem el canvi“. El passat 2015, el món es va comprometre amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 6 com a part de l'Agenda 2030: la promesa que tots tindrien aigua i sanejament gestionats de manera segura per al 2030. Per tal d’assolir aquesta fita hi ha una necessitat urgent d'accelerar el canvi, d'anar més enllà del “seguim com fins ara”.

També es proposa, que tu pots aportar el teu granet de sorra, "Sigues el canvi". Tots podem prendre mesures en les nostres pròpies vides per canviar la manera com usem l'aigua.

Una antiga faula del poble quítxua del Perú explica:

Un dia al bosc, va esclatar un incendi. Tots els animals van témer per les seves vides. Van córrer i es van aturar a la vora del mateix, mirant les flames amb terror i tristesa. Per sobre dels seus caps, un colibrí volava d'una banda a l'altra cap al foc, una vegada i una altra.

Els animals més grans li van preguntar al colibrí què feia. “Estic volant al llac per aconseguir aigua per ajudar a apagar el foc”.

Els animals van riure i van dir: “No pots apagar aquest foc!”.

El colibrí va respondre: “Faig el que puc”.

Coincidint en el context actual de sequera que tenim, l'estalvi d'aigua encapçala la llista d'accions que podem fer per contribuir a accelerar el canvi global, aportant a nivell individual. L'aigua afecta tothom, per tant cal que tots prenguem mesures. Fes la teva part. Fes el que puguis.

Podeu ampliar la informació en la web de l’ACA: Dia Mundial de l'Aigua https://aca.gencat.cat/ca/laca/campanyes-i-divulgacio/dia-mundial-de-laigua/ o directament a la web https://www.worldwaterday.org/

Històric de notícies

AIGÜES DE BLANES, S.A. · Servei Municipal d'Abastament d'Aigua Potable